SPECIAL LIMITED OFFER - BUY 5 UMBRELLAS AND PAY FOR 3 - AUTOMATICALLY IN YOUR SHOPPING CART

SPECIAL LIMITED OFFER - BUY 5 UMBRELLAS AND PAY FOR 3 - AUTOMATICALLY IN YOUR SHOPPING CART

HAPPYSWEEDS continue to create, share and spread feelings & experiences around the globe. This time around, the HONEY design makes a comeback, with a twist.  

 

HAPPYSWEEDS teamed up with Zon5Honung to find out more about Swedish beekeeping and thus importance for our food chains and why honey is so healthy.

 

To make it more special, a collaboration took place that led to the creation of Honey Bees Honey – the Swedish very tasteful 100% natural Honey. Making you dream away to natures place and the amazing world of bees.

 

This is a unique hidden page, only for you bee lovers. Keep checking back in for more.

 

    

 

More info about Zon5Honung (in Swedish):

Personligt och nära

Hammargrens Bigårdar är ett familjeföretag som finns i Vaggeryd där ett dussintal bigårdar är utplacerade i närområdet och dess landsbygd hos olika markägare. Therese har efter handelsgymnasiet gått 2 årig YH-utbildning i biodling, specialkurs i dekoration samt jobbat inom handel. Magnus är el-teleingenjör med högskoleutbildning i bl a systemvetenskap och ekonomi. De jobbar tillsammans med biodlingen och kombinerar sina kunskaper. Eftersom biodling innefattar så mycket problemlösning av både biologisk, marknadsföringsmässig och teknisk karaktär är det en bra ”kombo”.

50 000 gourmeter i varje kupa

Vaggeryd som tillhör växtzon 5 kräver ett tåligt bi med tidig vårutveckling. Det bi som finns i de ca 50 st bikuporna är ett Carnica-bi som har sitt ursprung i Balkan och Österrikes alper. Ett bi flyger ca 3 kilometer från samhället för att leta blommor och de är väldigt blomtrogna, d v s att de besöker samma slags blommor ofta och samtidigt så sker en pollinering. Nyttan för naturen med pollinering av både vilda och odlade växter överstiger värdet av honungen. Antalet samhällen per bigård anpassas till platsen så att inte vilda pollinerare trängs undan.

Terroir

Varumärket Zon5honung anspelar på den odlingszon som Vaggeryd tillhör där naturen skapar en rik och spännande smakvariation från floran i skogs-, ängs- och jordbrukslandskapet. Floran utgörs av många vilda blommor och träd som ger honungen ett komplext och brett smakregister. Några blommor som bina har samlat nektar ifrån och som har gett högsommarhonungen sin goda smak är bland annat hallon, klöver, lind.

Hantverk

Deras ledstjärnor är att kombinera respekt för natur och miljö med en rationell och modern biodling där kvalité ska genomsyra hela processen från kupa till kund. Genom att vara noggranna i alla steg vill de leverera en delikat "kunskap på burk" De fäster mycket stor vikt vid att vara miljömedvetna, djurvänliga och inte slösa på resurser i form av resor och material. Biodlingen ska ske i samklang med naturen och binas betingelser, inte vara industriell, utan förbli ett hantverk där de har kontroll över hela kedjan.